Het belangrijkste aspect van de behandelingen en de begeleidingsvormen van Licht Zijn is wel de Cognitieve Gedragstherapie. Mentaal moet de knop worden omgedraaid. Niet om negatieve gedachtestroom af te sluiten, zoals veel mensen doen bij probleemervaringen, maar om de perceptie te verruimen en vanuit het hart te gaan denken. Pakt men de kernoorzaak niet aan, dan blijft het resultaat slechts een symptoombestrijding. Binnen drie weken kunnen de hersenen worden geherprogrammeerd.

Negatieve gedachtepatronen leiden tot emotionele onbalans, blokkades in de energiestroom en bloedtoevoer en uiteindelijk tot uiteenlopende lichamelijke klachten. Dat Cognitieve Gedragstherapie een bewezen succesvolle methode is, blijkt uit de tevreden en herstelde cliënten van Licht Zijn. Cliënten zijn door deze therapie/training in staat om zichzelf te helen waardoor lichamelijke klachten zelfs helemaal kunnen verdwijnen.

 

Toename van de grijze stof

Onderzoekers hebben ontdekt dat de grijze stof van de hersenen toeneemt door cognitieve gedragstherapie. Dat blijkt uit een publicatie in het wetenschappelijk tijdschrift Brain. Grijze stof is een belangrijk onderdeel van het centraal zenuwstelsel.

De onderzoekers volgden 22 patiënten met het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) tijdens hun eerste therapie. De onderzoekers maakten hersenscans voor, tijdens en na de therapie. Het bleek dat de patiënten die er het meest op vooruit gingen de grootste toename hadden in grijze stof.

 

Cognitieve Gedragstherapie is breed inzetbaar 

Cognitieve gedragstherapie is een wetenschappelijk bewezen therapievorm die breed kan worden ingezet. Mensen met  uiteenlopende problemen - zoals depressie, eetstoornissen, angststoornissen en dwangmatig gedrag - hebben er baat bij.

Meer weten? Zie ook de info onderaan de homepage of vraag vrijblijvend informatie aan via de contactgegevens.

 

 

Cora, Licht Zijn 2014