Psychiater prof. dr. Jim Os, de bedenker van de nieuwe naam voor schizofrenie!

 

Prof. dr. Jim van Os (psychiater van het jaar 2008) is een campagne gestart tegen de diagnose ‪schizofrenie. Hij is daarvoor een website gestart waar hij een digitaal spreekuur, een e-book en een toolkit voor herstel van psychose aanbiedt. https://www.schizofreniebestaatniet.nl/

Professor van Os zit in het DSM comité en reist 2x per maand naar Amerika. Hij zegt het volgende over de diagnose schizofrenie:

“Schaf de diagnose schizofrenie maar af”, zegt prof. dr. Jim van Os. Wetenschappelijk is de diagnose onhoudbaar, en patiënten hebben er alleen maar last van. Wetenschappelijk gezien is het volstrekte onzin om schizofrenie als een hersenziekte te beschouwen. De behandeling van de hersenen is medisch onverantwoord.

De diagnose schizofrenie doet meer kwaad dan goed, het betekent een verwijzing naar de dagbehandeling en je beneemt er alle uitzicht op herstel mee. Terwijl dat wel mogelijk is, ook bij schizofrenie. Als je uitgaat van het potentieel van mensen kun je een heel eind komen. Cognitieve therapie, praten, dat helpt, vooral bij mensen die stemmen horen en daaraan denken te moeten gehoorzamen. Ze kunnen leren om de stemmen te negeren. Het probleem is dat de zorg daar niet op ingericht is. Wel op pillen, op medicatie, die is routinematig te verkrijgen en zorgt voor miljarden winsten voor de farmaceutische industrie."

Zijn opinie als een van de meest vooraanstaande professoren toont het potentieel dat ligt in de ontwikkeling van psychotherapie. Zie ook het volgende artikel in de Britse krant The Independent waarin de National Institute for Clinical Excellence in Engeland (NICE) zegt dat psychotherapie opzettelijk wordt verdrukt door de psychiatrie, en dat psychotherapie de meest effectieve behandeling is voor psychose:

Schizophrenia patients denied talking therapies

Mental health services are failing to comply with national guidelines, relying instead on potentially risky drugs.
Thousands of people with mental health problems are being denied the best and most effective treatments, years after they were approved by the National Institute for Clinical Excellence, according to experts.
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/schizophrenia-patients-denied-talking-therapies-921713.html

 

De Psychiatrie creëert psychische ziekten en syndromen

Oprechte geleerden worden al decennia keihard verdrukt. De Amerikaanse hoogleraar prof. dr. Loren Mosher, voormalig directeur schizofrenie-onderzoek bij de National Institute for Mental Health (NIMH) in Amerika, ontwikkelde een psychotherapie genaamd Soteria waarmee 90% kans op goed herstel mogelijk bleek van psychose/schizofrenie, zonder peperdure antipsychotica of andere medische behandeling, met minder kans op terugval en met veel betere prestaties in het sociale en academische leven. In plaats van als een held te worden onthaald werd de financiering van zijn onderzoek stopgezet en zag hij zich genoodzaakt om ontslag te nemen als hoogleraar om het publiek bewust te maken van wat hij noemde 'een zwendel met antipsychotica dat onnodig jonge levens verwoest'.
http://www.moshersoteria.com/
http://www.huffingtonpost.com/bruce-e-levine/congress-pummels-establis_b_117016.html

Zijn heldendaad heeft niets uitgehaald. In 2010 was het groeicijfer van antipsychotica bij kinderen in Nederland 49% en artsen spreken er al jaren grote zorgen over uit.
http://www.artsennet.nl/nieuws/op-tv/uitzending/91952/gebruik-antipsychotica-kinderen-zorgwekkend.htm
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/steeds-meer-kinderen-aan-antipsychotica

Prof. dr. Mosher bereikte de media maar er zijn vele tienduizenden geleerden en hulpverleners die worden verdrukt die niet de media bereiken. Er is ook sprake van meer subtiele invloeden waarmee niet-medische initiatieven worden verdrukt.

 

Gedragsproblemen bij kinderen

De Nederlandse Dr. Lidy Pelsser moest 10 jaar schooien voor financiering van haar onderzoek naar de relatie tussen voeding en gedragsproblemen bij kinderen. Ze was de enige in Nederland die dat onderzocht. Ze kon haar onderzoek aanvankelijk niet financieren en kreeg pas geld via een anonieme gift van een ouder toen TV rubriek ÉénVandaag berichtte over mogelijke stopzetting van haar onderzoek. Haar onderzoek werd gepubliceerd in The Lancet en bewees dat 78% van alle kinderen kan worden verlost van de diagnose ADHD met een goedkoop te reproduceren dieet icm. opvoeding (dagritme en structuur). http://www.nieuwsblad.be/cnt/go7360aer

Het betekent dat bewezen is dat 150.000 kinderen in Nederland onterecht hersenbehandeling ontvangen maar nu 5 jaar nadat haar onderzoek is gepubliceerd wordt het dieet niet vergoed door de verzekering of geadviseerd via de richtlijnen. De groei van ADHD medicatie voorschriften is onverminderd hard doorgegaan. De psychiatrie controleert als medische autoriteit alle geldstromen waardoor niet-medische initiatieven worden verdrukt. Hopelijk lukt het professor van Os om op eigen kracht verandering teweeg te brengen en de zorg voor mensen met de meest complexe psychische problemen te verbeteren.

De weerstand blijkt groot. Professor Marcel Canoy, hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg voelde zich onlangs genoodzaakt om publiekelijk in de bres te springen voor geleerden die zich kritisch uitten over de psychiatrie. Er blijkt sprake van intimidatie, achterbakse tegenwerking waardoor de carrière kan worden geschaad en belastering jegens geleerden die zich bijvoorbeeld kritisch uitspreken over ADHD. http://www.artsennet.nl/Kennisbank/Dossiers/ADHD-5/118414/Stop-dubieuze-medicalisering-bij-ADHD.htm

 

De mond gesnoerd

In het verhaal van dr. Laura Batstra, auteur van het boek "Hoe voorkom je ADHD? Door de diagnose niet te stellen!" en "ADHD is geen ziekte" die ontslag nam bij een GGz instelling uit afkeer tegen ADHD-screenen op scholen is te lezen hoe ver de intimidatie en belastering gaat. http://www.artsennet.nl/blogs/gastblogs/laura-batstra/blogbericht-laura-batstra/141914/wie-zijn-de-helden.htm

Dr. Laura Batstra:
'Ik ging op de universiteit werken, omdat discussie hier de norm is. Maar ook hier werd er vanuit de psychiatrie druk uitgeoefend om mij de mond te snoeren. Toen ik eind 2011 in NRC Next een kritische reactie schreef op een eerder stuk van zes hoogleraren Kinderpsychiatrie, schreef één van die hoogleraren een klaagbrief hierover naar het bestuur van de afdeling waar ik werk. Tevergeefs, want op de universiteit zitten we niet aan de touwtjes van de hoogleraren.'

 

Er zijn helaas maar enkelen die de moed en kracht hebben om dit succesvol te doorstaan. De meesten hebben ook niet de capaciteit of het talent om goed om te kunnen gaan met media en publiciteit om er nog enige voordeel mee te kunnen bereiken. Zij verliezen in potentie alles, hun inkomsten, carrière kansen en waardering voor wat ze doen. Er is daarbij ook sprake van meer subtiele invloeden die oprechte geleerden en hulpverleners kansen ontneemt.

 Voor meer informatie over de campagne kunt u contact opnemen met prof. dr. Jim van Os op e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefoonnummer 043 3875 443.

 

Cora, 2015 Licht Zijn

Bron: www.zielenknijper.nl

Zie ook:
Natuurgeneeskunde... terug naar de basis.
Zoloft, Prozac, Ritalin... etc