Al sinds de oudheid is de geneeskracht van magneten bekend. De Chinezen gebruikten vroeger al het fenomeen magnetisme voor genezing. In de traditionele Chinese geneeskunst speelt acupunctuur, waarbij gemagnetiseerde naalden worden gebruikt, een belangrijke rol. In de medische literatuur van Egypte wordt de magneetsteen vermeld en Cleopatra zou magneten als schoonheidsmiddel hebben gebruikt. De beroemde Griekse arts Hippocrates gebruikte magneten voor behandelingen.

Sinds het begin van de vorige eeuw zijn vele wetenschappers gefascineerd geraakt door de magnetische eigenschappen van het menselijk lichaam. Een groot aantal is voor hun ontdekkingen onderscheiden met de Nobelprijs.

Wetenschappers aan de universiteit van Virginia hebben onlangs in klinische experimenten ontdekkingen gedaan die voldoende bewijs leveren voor de theorie van de genezende kracht van magneten. Uit het onderzoek is gebleken dat magneten de doorbloeding stimuleren of een regulerend effect hebben op de doorstroming van het bloed kunnen hebben. Ze hebben bovendien geconstateerd dat uitgerekte aders krimpen en vernauwde bloedvaten ontspannen. Zwellingen en ontstekingen verdwenen, wonden genazen beter en sneller. Krassen in de huid en zelfs littekens werden aanzienlijk verzacht onder de invloed van de magneet.

Bijzonder indrukwekkend was het effect bij sportblessures, zodat de onderzoekers het advies geven om bij verstuikingen, builen of schrammen afwisselend magneten en zakken met ijs te gebruiken.

Magneetkracht kan met succes voor zo veel verschillende klachten worden gebruikt, dat die hernieuwde kennis als een geschenk voor de mensheid kan worden gezien. Uiteenlopende klachten krijgen een positieve wending zodra er een magneet in het spel is. Er blijkt één overeenkomstige factor aanwezig te zijn bij alle genezingsprocessen, hoe verschillend ze ook mogen zijn. Bij alle ervaringen en uit onderzoek is kwamen telkens vier begrippen naar voren: bloed, zenuwen, stofwisseling en water. Het aardmagnetisch veld schijnt daarbij een belangrijke rol te spelen. Koper en magneetkracht hebben bovendien een versterkend samenspel met elkaar.

De ontelbare positieve ervaringen met magneettherapie en -sieraden zijn zo indrukwekkend dat de vraag rijst waarom er niet meer bekendheid aan wordt gegeven. Hier stuiten we op de stevige muur, de muur van de farmaceutische industrie. Het onderwerp magnetisme is voor de financieel draagkrachtige farmaceutische concerns, die dit onderzoek mogelijk zouden kunnen maken, niet zo interessant.

Lees meer:
- Bloed en magnetisme

 

Cora
Licht Zijn, juni 2014

Bron: Eindelijk Gezond, Dr. Verena Breitenbach