Chakraheling

Plaats 1 steen op de hartchakra en 1 steen op het Hoger hart, ofwel de zielschakra. Deze bevindt zich tussen de hartchakra en het kuiltje in de hals. Zorg ervoor dat de stenen in één lijn worden geplaatst. Doe dit zo lang als nodig. Rozenkwarts versterkt de positieve effecten van andere natuurgeneeskundige therapieën zoals MBCT, Reiki en Bach Bloesemtherapie.

 

Rozenkwartswater

Plaats de Rozenkwarts in of onder een glazen karaf met mineraal water of gedestilleerd water, en laat dit een dag of nacht staan. Rozenkwarts ioniseert het water en activeert de watermoleculen met de liefdesenergie. Toegevoegd aan het badwater voor kinderen of baby’s helpt rozenkwarts water ongedurigheid en hyperactiviteit te verminderen. In een drankje voor het slapengaan voorkomt het slapeloosheid en nachtmerries. Rozenkwarts maakt het water zachter van smaak, opent het hart, heelt het lichaam, laat de liefdesenergie stromen, versterkt het aura en geeft een gevoel van algehele harmonie. (Meer informatie over de helende kracht van waterkristallen kunt u vinden op het internet: Dr. Masaru Emoto.)

Rozenkwarts water kan dagelijks worden gedronken, en is aan te raden bij eetstoornissen, andere obsessies en verslavingen. Rozenkwartswater geeft een zoete, liefdevolle voeding aan het hart.

 

Ademhalingsoefening met Rozenkwarts

Plaats de Rozenkwarts in de handpalmen. Voel hoe de tintelingen van de minerale stenen zich opbouwt en contact maakt met de kristallen energiepunten in de handpalmen. Adem diep in door de neus en uit door de mond. Concentreer op de mineralenstenen en trek als het ware met elke inademing de roze liefdesenergie door de armen naar boven, het lichaam in. Doe dit gedurende 5-10 minuten. Ervaar de liefdevolle heelheid. De energie is ook te sturen naar plaatsen in het lichaam waar onbalans is, naar gedachtepatronen die onrust en onbalans creëren of naar zorgen uit het verleden, heden of voor de toekomst.

 

De kleurtoon van Roze

Roze moedigt zachtheid en vriendelijkheid aan. De kleur helpt bij alle vormen van omgang met kinderen en koestert de groei van nieuwe liefde en nieuw vertrouwen bij gevoelens van verraad, verdriet en angst. Roze is vooral heel geschikt voor het genezen van wonden uit het verleden, voor een rustige slaap en het bijleggen van ruzies. Daarnaast versterkt roze de stroming van liefdesenergie.

Roze kleding dragen geeft een goed zelfgevoel en daardoor voelen anderen zich ook op hun gemak. Roze is de pastelkleur van rood. Pastelkleuren hebben een minder sterke werking maar wel de meeste zeggingskracht. Roze wordt veel gebruikt in de slaapkamer omdat het rustig en zacht aandoet.

Als zachte heler brengt de frequentie van roze verlichting bij oor- en klierproblemen, hoofdpijn, psychosomatische ziekten en alle stoornissen die verband houden met kinderen en baby’s. Roze is goed voor adolescente meisjes, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.

 

Cora, Licht Zijn 2013