Gemoedskenmerk:
Voor doorgaans vrolijke, blije mensen die hun gevoelens achter een opgewekt gezicht verbergen, en dus zijn anderen niet op de hoogte van hun innerlijke spanningen.

 

De innerlijke onrust kwelt hen, maar ze blijven de gevoelens verbergen achter een glimlach en gaan gemakkelijk voorbij aan zorgen en ziektes. De moeite die het kost om zich dapper voor te doen, maakt de kwelling alleen maar groter. Voor de Agrimony-persoonlijkheid is het belangrijk dat alles van een leien dakje verloopt, hetgeen natuurlijk zelden het geval zal zijn.

De Agrimony-persoonlijk heeft moeite om te gaan met een gevoel van ongelukkig zijn en wil niemand lastig vallen met zijn/haar problemen. Hij/zij kan daardoor naar andere uitwegen zoeken om de problemen het hoofd te bieden, zoals snoepen of b.v. overmatig alcohol gebruik. Het schuldgevoel creëert een vicieuze cirkel. De Agrimony-persoonlijkheid heeft in de omgeving een verwachtingspatroon van blijheid gecreërt waar hij/zij uiteindelijk in vastgelopen is. De Agrimony-persoonlijkheid doet net of er niets aan de hand is, waardoor problemen niet verwerkt kunnen worden.

Aandachtspunt:
Vanuit het willen handhaven van harmonie worden gedurende een langere periode al grenzen overschreden. De Agrimony-persoonlijkheid heeft dan ook een langere behandeling nodig, ook om een ander denkpatroon aan te leren. Zo kan het geen kwaad om ook eens toe te geven aan een sombere bui en dit ook te laten zien aan andere mensen.

Remedie:
Agrimony is een bloesem die de persoonlijkheid weer terugbrengt in zijn/haar gevoelsleven, en dit zal zeker niet zo gemakkelijk zijn. Goed begeleiding is bij deze behandeling dan ook noodzakelijk, want anders kan hij/zij in een diepe put vallen. Eenzaamheid kan één van de kernproblemen zijn. De remedie neemt een groot deel van de innerlijke onrust weg. Hierdoor kunnen de zaken vaak al vanuit een ander perspectief worden bekeken.