De 38 Bach remedies zijn gemaakt van wilde bloemen en planten, en zijn vernoemd naar degene die ze heeft ontdekt: de Engelsman dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was arts en bioloog en had vanaf 1915 een praktijk in Londen.

Bach geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en hij was daarom ook homeopaat.

Lees meer...

Dr. Edward Bach ontdekte dat de gezondheidsproblemen gerelateerd waren aan de persoonlijke problemen of zorgen van de patiënt. Wanneer die zorgen verdwenen, verminderden of verdwenen ook de lichamelijke klachten en ziekten.

Tegenwoordig wordt het verband tussen stress en een lichamelijke kwaal door iedereen onderkend, maar toen dr. Bach dit in die tijd opperde, was het een geheel nieuw – en voor veel collega’s absurd – idee.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Voor doorgaans vrolijke, blije mensen die hun gevoelens achter een opgewekt gezicht verbergen, en dus zijn anderen niet op de hoogte van hun innerlijke spanningen.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Bij onbekende angsten, bij bezorgdheid, vrees, ontzetting en een akelig voorgevoel. Als men vraagt waar de persoon bang voor is, kan hij of zij de angst niet uitleggen of de oorzaak indentificeren. De Aspen-persoonlijkheid kan zonder enige reden in paniek raken.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Beech is voor mensen die het moeilijk vinden om de 'tekortkomingen' van anderen te begrijpen. Ze ervaren anderen als dwaas, dom en irritant.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Cerato is voor degenen die niet over voldoende zelfvertrouwen beschikken om zelf beslissingen te nemen.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Centaury is voor degenen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Ze zijn altijd bereidwillig en vriendelijk, willen graag helpen en durven anderen niet teleur te stellen.

Lees meer...

"Als men last heeft van stress, heeft men de neiging om de zelfbeheersing te verliezen en is men bang om vreselijke dingen te zeggen; Bang dat men zichzelf teveel belast, dat men onredelijk wordt, dat men vreselijke dingen gaat doen die men niet wil en waarvan men weet dat ze niet goed zijn. Toch komt de impuls in je op om ze te doen". Edward Bach

Lees meer...