Starseed, Cora Scherp

 

InTonatie Oil Painting is therapeutisch schilderen met klank- kleur- en geurtonen.

Tijdens deze sessies werkt men zelfstandig aan een olieverf schilderij. Het schilderen gebeurt op een unieke wijze. Door te werken met meerdere lagen verf, texturen, essentiële oliën, licht essenties, magnetisme, pigmenten en diverse vloeistoffen komen de verborgen thema's en Tonen vanuit het onderbewustzijn en de blauwdruk aan het Licht. Tijdens deze prachtige manier van schilderen verdwijnt tevens elke vorm van controle, waardoor het onderbewustzijn (én het innerlijke kind) naar buiten komt. Het resultaat is altijd weer verbluffend te noemen.

Na een week drogen zijn de mediums en vloeistoffen zich gaan vermengen tot een geheel. Diverse onderliggende levensthema's zijn als het ware op het doek geprojecteerd. Gaat men daarna meer gedetailleerd kijken, dan ontdekt men hoe de energie / lichtcodes zich hebben gevormd tot prachtige, minuscule afbeeldingen met een boodschap, (bv met prachtige landschappen, spirituele wezens of anders). Het resultaat is een kleurrijk, zeer persoonlijk schilderij dat zijn energie en lichtfrequenties jarenlang blijft afgeven. In-Tonatie Oil Painting heelt het DNA.

De therapievorm is tevens een workshop, want u leert tijdens deze activiteit om te schilderen met olieverf. Vaak leidt deze workshop tot een fantastische nieuwe hobby.

De prijs voor deze therapievorm of cursus kunt u vinden onder het kopje tarieven bij Home. Voor groepen is er een aantrekkelijk tarief. Deze leuke en verrassende groepsactiviteit is regelmatig gebruikt voor een teambuildingsactiviteit.

 

Creatieve Zijnstherapie

Dit is een kunstzinnige therapievorm met een cliëntgerichte benadering die door Licht Zijn jarenlang succesvol is toegepast binnen de professionele hulpverlening. Een cliëntgerichte benadering wil zeggen dat elk creatief medium ondersteunend is om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Daarbij wordt het gevoel van zinvolheid, bezieling, energie, levenskracht, motivatie en creatie versterkt.

De kracht van creatie is belangrijk om goed met problemen te kunnen omgaan, voor het zelfinzicht, om positieve levenservaringen te kunnen creëren en om zichzelf in alle uniekheid te ervaren. Het is een therapievorm met een prachtig en uniek karakter, en ook deze vorm is op allerlei manieren aanvullend op de andere therapie- en begeleidingsvormen.

Ieder mens heeft een eigen creatief aandachtsveld, passie of talent. De ene mens is meer beeldend gericht dan de ander. De één heeft meer gevoel bij muziek dan bij drama en een ander haalt kracht en rust uit het tuinieren. Creatieve Zijnstherapie is alomvattend en gaat ervan uit dat de wens en appélwaarde van een medium bepalend is voor een succesvol resultaat. Elke activiteit die zingeving biedt is helend. Door kunstzinnige therapie leert men zichzelf kennen en bij zichzelf te blijven.

Creatieve expressie opent de verbinding naar het onderbewustzijn en de 'ware ik'. Door herwaardering van het zelfbeeld en bevordering van het zelfinzicht kunnen problemen bijzonder snel en effectief worden getransformeerd. Uiting geven aan de eigen creativiteit is zeer helend; het maakt het hoofd leeg waardoor aanwezige problemen in alle rust naar de oppervlakte komen.

De Creatieve Zijnstherapie van Licht Zijn kent een fundament in jarenlange begeleiding binnen de (kinder- en ouderen-) psychiatrie en jeugdzorg. Creatieve Zijnstherapie kan zowel individueel worden ingezet als voor groepen binnen een instelling of organisatie. 

 

Hieronder staan enkele schilderijen die volgens de techniek van In-Tonatie zijn gemaakt.

Starseed Oil 2004 Starseed Oil 2004

 

Aquarius Oil 2004 Aquarius Oil 2005 (verkocht)

 

Galactic Portal Acryl 2008 Galactic Portal Acryl 2008 (verkocht)

 

Inner Child Oil 2006 Inner Child Oil 2005 (verkocht)

 

Whales Eye Oil 2003 Whales Eye Oil 2003

 

Dimensions Oil 2010 Dimensions Oil 2010 (verkocht)