Ritme, Innerlijke timing

Voel opnieuw de hartslag
van ons Moeder Aarde,
opdat we niet vergeten
wie ons het leven gaf.

Het ritme van verbinding,
de slag van vuur en vlam,
toont ons als een spiegel
wat ons hart verlangt.

 

De Lering

Tijdens de tweede Wereld, de eerste IJstijd, stonden alle vijf de rassen van de Kinderen van de Aarde in verbinding met de hartslag van Moeder Aarde. De hartslag van de Aarde zorgde ervoor dat de hartslagen van haar kinderen op elkaar afgestemd raakten waardoor een collectieve energie ontstond die gebruikt werd om te helen en te bidden, om dankbaarheid uit te drukken, om te verzoeken om informatie of om te Reizen in Groot Mysterie.

Wanneer iemand een sterk gevoel van voedende verbondenheid met Moeder Aarde heeft, is de factor vertrouwen aanwezig en heeft die persoon een betere kans om met succes te Reizen door parallelle Universa. Door in één lijn te komen met het Ritme en de Innerlijk timing komt men in het centrum van de Heilige Ruimte.

Oude volkeren zijn altijd op de hoogte geweest van de sterke helende kracht van het ritme en het contact tussen de mens en de Aarde. Door de eeuwen heen is deze waardevolle kennis echter verdwenen uit het Westers leven. De mens ervaart stress, ziekten en psychische onbalans. Men is vergeten om af te stemmen op de natuurlijke trilling van Moeder Aarde.

Moeder Aarde laat ons toegang krijgen tot de ritmes van de Universele levenskracht, in en buiten ons Zelf zodat we kunnen begrijpen dat alles tegelijkertijd bestaat. Afstemmen hierop voorkomt dat je een maat overslaat en weer synchroon wordt met de behoeftes van je lichaam. Je eigen Ritme eerbiedigen is weer in harmonie met het Zelf komen. Als je dit doet, voel je je zo op je gemak dat je met andere levensritmes kunt harmoniëren. Ritme is waar het om gaat. Wordt je van alle ritmes bewust en kijk hoe jouw ritme hierin past. Als je het gevoel hebt dat het goed zit, wordt je de muziek en de dans die je danst een viering van het leven.

Wanneer we de verbinding met Moeder Aarde opnieuw herstellen hervinden we ook de Heilige geborgenheid die de kinderen van Moeder Aarde door de tijd heen zijn kwijtgeraakt.

Het afstemmen op de natuurlijke hartslag van Moeder Aarde bevordert het Ascensieproces. Meer en meer blijkt dat de mens zich realiseert hoe belangrijk het is om het eigen energieveld te kunnen helen. Door af te stemmen op de natuurlijke energiebron verdwijnen alle blokkades in de energiestroom die zorgen voor onevenwichtigheid in het dagelijks functioneren. Herstel van het eigen energieveld heeft een sterke positieve invloed op het lichaam, op de cognitie, op het sociale en spirituele aspect.

De behoefte om zelfstandig eenvoudige en helende technieken te kunnen toepassen groeit met de dag. Tijdens de afstemming komt men weer in contact met deze diepgewortelde kennis. Het is mogelijk om zelf de chakra’s uit te lijnen en de energie banen te openen zodat de oorspronkelijke verbinding tussen de Aarde en Kosmos kan worden hersteld. Door dit natuurlijk vermogen is men in staat om in elk moment balans te ervaren waardoor de invloed van negatieve en zelfs schadelijke energieën sterk vermindert.

Door afstemming op de hogere en meer verfijnde energie wordt het energetisch gewaarworden snel en aanzienlijk verruimd en dit versterkt de innerlijke kracht tijdens het algehele bewustwordingsproces. Door de verhoging van de eigen energie trekt men meer van deze energie aan en wordt het zelfs mogelijk om contact te leggen met etherische wezens in hogere dimensies en om inter-tijdwaarnemingen te hebben, ook wordt het telepathisch zintuig geactiveerd.

De mens is een geleider van de energie tussen Moeder Aarde en de Kosmos. Wanneer deze energiebanen worden hersteld wordt men de eigen sterrenpoort. De oefeningen in combinatie met aandachtig leven, spirituele toewijding en Zelfheling op andere levensaspecten versnellen dit proces aanzienlijk.

 

 

Oefening: afstemmen op de hartslag van Moeder Aarde

De oefening is een geleide meditatie om de verbinding met Moeder Aarde te herstellen. Je kunt gewoon ontspannen zitten, wél is het belangrijk om beide voeten goed op de grond te plaatsen.In het begin kan het handig zijn om de meditatie met blote voeten te doen om het gevoel te herkennen. Later kun je dit overal en in ieder moment direct toepassen, zelfs wanneer je andere dingen doet. Bijvoorbeeld als je er behoefte aan hebt om diepe rust en balans te ervaren, of tijdens situaties die je uitdagen om bij je zelf te blijven.

Meditatiemuziek, zoals van de Natives, natuur-, dolfijn- en walvisgeluiden kunnen de oefening ondersteunen. Het gebruik van originele instrumenten werkt over het algemeen beter dan synthetische klanken. Er is ook speciale Moeder Aarde muziek, deze stimuleert het visuele en energetische zintuig.

De energiepunten onder aan je voeten staan in directe verbinding met het lichaam en de organen, net zoals de hersenen. Die punten onder de voeten zijn de verbinding met de energetische wortels in de aarde en waar de voedende energie van Moeder Aarde doorheen stroomt. De mens is niet meer bewust afgestemd op het Grid: het aard elektromagnetisch veld. De uitdrukking: 'aarden, met beide voeten op de grond staan en laten wortelen'  komt hier vandaan. De mens is meer gericht geraakt op uiterlijke zaken (buiten zichzelf) en het natuurlijk ritme is mede door een (op-)gejaagd leven volledig uit balans. Ben je afgestemd, dan bevind je je als het ware in je gouden Ei; dan ben je één met het Ei-Gen-Etisch bewustzijn.

 

De evolutie van de fysieke mens met een spiritueel wezen is zeer specifiek, het is in de praktijk zeker niet eenvoudig om deze unieke aspecten met elkaar in balans te krijgen. Zo zijn er mensen die vooral moeite hebben met het aarden, het openen en uitlijnen van de onderste chakra's. We zien dit bijvoorbeeld bij sterren-kinderen, indigo's, bij adhd, autisme en specifieke psychiatrische stoornissen. Anderen kunnen daarentegen moeite hebben met het openen van de bovenste chakra's en hebben misschien niet zoveel op met buiten-Aardse of spirituele zaken. Beide aspecten zijn echter essentieel voor de ontwikkeling.

In deze tijd zullen beide aspecten worden geïntegreerd tot één geheel. De energie tussen Aarde en Kosmos vloeit door de mens heen; verticaal via de eigen sterrenpoort, de kundalini en horizontaal in verbinding met de omgeving. De energie wordt via de mens verspreid en ontwikkelt zich; energie plant zich voort via de Wet van Aantrekkingskracht.

 

De meditatie:

1.       Focus alle aandacht op je voeten en voel de energiebanen onder aan je voeten open gaan, beleef dit met je zintuigen, met subtiele reacties in het lichaam. Je kunt voelen hoe de voeten gaan tintelen. Visualiseer dat de energiebanen die door je lichaam lopen nu in verbinding staan met de Aarde. Die energiebanen zijn de wortels die vanuit je voeten nu de aarde ingroeien, steeds een stukje verder tot wel meters diep. Zie dit voor je, voel het. Op dat moment gaan je de voeten nog meer tintelen, je stemt nu af op de hartslag van Moeder Aarde. Neem de tijd om dit gevoel te ervaren en te ontwikkelen.

2.       Visualiseer en/of voel dat er door de wortels energie van Moeder Aarde naar boven komt, zo je voeten in, door je enkels naar je benen. Je voeten worden zwaar en warm en de voedende energie bereikt nu alle lichaamscellen in de voeten. Beetje bij beetje voel je die energie omhoog vloeien door je benen heen tot het bij je onderste chakra komt. Neem de tijd om dit gevoel in je benen te ervaren, voel hoe je rustiger wordt nu de energie zich verder gaat verspreiden door je lichaam.

3.       Adem die prachtige energie in en uit, visualiseer en voel dat je door de wortelchakra heen en weer ademt waardoor het 'ventiel' gaat draaien. De energie verzameld zich daar, het wordt warm op die plaats en geeft prettige sensaties. Wanneer je dit even hebt gedaan focus dan de aandacht op de volgende chakra. Adem in en uit door de chakra tot het ventiel gaat draaien, van achter naar voor en terug door je lichaam heen. Zie het als een stroom van energie, als een slang die zich heel rustig kronkelt door de chakra's van je lichaam. Doe dit tot aan je derde oog, daar blaas je de adem van binnen naar buiten uit door de chakra en adem vervolgens de energie weer terug je hoofd in, je voelt dan een lichte druk bij je ogen. Bij regelmatige oefening voel je dat je ogen automatisch in een bepaalde stand worden gezet, gericht op het derde oog. In het begin kan dit wat spierspanning geven. Het derde oog staat in verbinding met de pijnappelklier.

4.       Ditzelfde doe je ook met je kruinchakra, ook daar voel je hoe het ventiel gaat draaien. Bij voldoende oefening wordt deze steeds groter. Als de verbinding compleet is, is dit je eigen sterrenpoort, je voelt je hoofd dan in rondjes meebewegen. De focus richt je vervolgens op de opening van de daarboven aanwezige chakra's.

5.       Hierna richt je de aandacht op het zilveren hechtingskoord achterop het hoofd. Visualiseer en voel hoe de lichtgevende energie tussen Kosmos en Moeder Aarde door dit punt op je hoofd in je ruggengraat stroomt. Bij iedere in en uitademing stroomt de energie van boven naar beneden de aarde in, door de wortels heen en weer terug naar de Kosmos. Die energiebaan ligt in een directe lijn en is verbonden met de chakra's.

 

De energie die je voelt stromen is de Universele levenskrachtenergie. De energie kun je dus ieder moment oproepen als er sprake is van emotionele onbalans, gejaagdheid, bij lichamelijke klachten of wanneer een chakra niet goed werkt of uit balans is.

De visualisatie van het activeren van de chakra's werkt altijd. Je voelt een reactie zoals een lichte druk, beweging, plaatselijke warmte of een explosie van energie. Bij voldoende oefening kun je dit resultaat binnen een minuut bereiken, ongeacht de omstandigheden. Door herhaling wordt de ervaring ofwel het reactiepatroon opgeslagen in de genen en de hersenen. Met de kracht van gedachten, ook wel intentie genoemd, kan die ervaring of het gevoel direct worden opgeroepen. De Wet van Aantrekkingskracht zorgt ervoor dat men steeds meer van hetzelfde ervaart; de ervaring wordt hierdoor intenser, dieper, ruimer en wezenlijk.

Wanneer je jezelf lichamelijk wilt helen, water wilt zuiveren of de hele wereld een boost van liefdesenergie wilt geven, blaas dan energie in en uit je hartchakra met de focus op het onderwerp. Wil je iemand anders helpen de energie te verhogen dan kun je de oefening samen doen. Doordat jij je energie verhoogt, is het voor de ander makkelijker om mee te gaan in dit veld van hoger bewustzijn. Ook op die manier werkt de Wet van Aantrekkingskracht.

Wordt je tijdens je dagelijkse routine of in contact met anderen geconfronteerd met een negatieve energie en ga je met je hoofd denken in plaats van met je hart, dan kun je deze methode vrij eenvoudig toepassen. Vergeet hierbij niet: de deur voor die negatieve energie zetten we zelf open.

Zodra je alles hebt geopend kom je in het Zelf, in de oneindige Heilige Ruimte. Doordat de verbinding met Moeder Aarde is geopend zul je meer en meer haar diepe geborgenheid gaan voelen. In jouw eigen Heilige Ruimte kun je ook kleurrijke beelden, realiteiten en nieuwe gevoelens gaan ervaren. Als de verbinding met de Kosmos is geopend zie je wellicht kleine blauwe lichtjes of andere kleuren. Soms straalt er spontaan een mooi helder licht uit je ogen. Ook dit is een teken dat je goed bent uitgelijnd en dat de Kosmische verbinding tot stand is gekomen. Zodra jij je volledig vanuit jezelf en passend bij je levensplan manifesteert verschijnen deze lichtjes spontaan en in toenemende mate, soms gelijktijdig met oorsuizen of een hoge piep. Je bevindt je dan op een hogere frequentie en de energiesfeer wordt anders en ruimer waargenomen. Het is een bevestiging dat je goed bezig bent.

Wanneer je deze oefening regelmatig doet blijf je afgestemd op het ritme van Moede Aarde en stimuleer je Zelfheling. De oefening is vrij simpel en werkt door verfijning met een knip van de vingers. Mensen in je omgeving voelen jouw hogere energie en kunnen erdoor geïnspireerd worden dit ook te bereiken.

Er zijn zeker mooiere of betere oefeningen om in het eigen energieveld te Zijn. Er leiden vele wegen naar Rome, en dit is er één die kan worden gezien als het nemen van de snelweg. Ben je eenmaal gewend aan de ervaring van hogere energie, de energie-doorstroming en het verstevigen van je aura, dan kun je onderstaande Mudra toepassen om in dezelfde staat van Zijn te komen. Deze Mudra activeert direct je Merkaba.

 

 

Cora, NBN 2010