Rozenkwarts dankt zijn naam aan zijn rode-roze kleur. Rozenkwarts als mineralensteen behoort tot de groep Siliciumdioxide: SiO2.

Licht Zijn gebruikt rozenkwarts als set. Door de mineralen in beiden handen vast te houden is de energiestroom gelijkmatig en worden beide hersenhelften op elkaar afgestemd waardoor uitlijning en balans geschiedt in lichaam en geest.

 

Karakter

Rozenkwarts is een lieverdje, het beschermengeltje van jonge kinderen. Rozenkwarts is vol van spirituele energie en beschermt alles wat kwetsbaar en zuiver is, alles wat bescherming behoeft tegen de grote ‘boze’ wereld. Rozenkwarts geeft energie, is zacht en zuiver. Tederheid is zijn kracht.

 

Psychologische werking

Rozenkwarts maakt weerbaar, vanzelfsprekend en vermindert gevoelens van strijd, verlies, onrust en beproevingen. De steen biedt bescherming bij onheuse bejegening en grofheden. Rozenkwarts steunt bij verlegenheid, neemt angsten en zorgen weg, maakt weerbaar en versterkt het gevoel van kinderlijke onbevangenheid, geborgenheid, vrolijkheid en zingeving. Rozenkwarts versterkt het zelf-genezend vermogen en kenmerkt een verbluffend resultaat bij HSP.

 

Fysieke werking

Rozenkwarts helpt bij maag- en darmklachten, winderigheid, galblaas en leverklachten, hartproblemen en gejaagdheid.

 

Toepassingsgebieden

Rozenkwarts is een sterk werkende mineralensteen voor iedereen. Rozenkwarts is bijzonder goed toe te passen als ondersteuning bij fysieke klachten, bij lichamelijke ziekten, in de psychiatrische hulpverlening en de complementaire en palliatieve zorgverlening.

 

Frequentie

De energetische trilling van Rozenkwarts is 528 Hz. Deze frequentie resoneert op de hart- en zielschakra. De steen bevordert het natuurlijke ritme van het hart waardoor alle onrust verdwijnt. De prettige trilling brengt een stroom van liefde op gang door het hele lichaam. De lichtcodes in de lichaamscellen (het DNA) worden hierdoor geactiveerd waarna de cellen zich verbinden tot een samenwerkende eenheid. Dit stimuleert het zelf-genezend vermogen. De lichaamscellen hebben een kern van Silicium die de energie en informatie uit het mineraal verwerken, geleiden en verspreiden De energiestroom resoneert tevens op het energieveld van de Aarde. Het aura wordt met Rozenkwarts geheeld en verdicht. Het algemeen ervaren bij Rozenkwarts is rust, innerlijke vreugde, liefde, zelfvertrouwen, lichamelijk welbevinden, aarding, zelfachting, centralisatie, sereniteit en universele eenheid. De steen versterkt tevens een meditatieve sfeer.

 

Gebruik

Het is sterk aan te raden om beide stenen tegelijk te gebruiken, respectievelijk rechts en links van het lichaam. Om balans, heelheid, zielservaren en lichamelijke regeneratie te bewerkstelligen worden beide stenen in de handpalmen vastgehouden. In de handpalmen bevinden zich sterke energiepunten (kristallen) die rechtstreeks in verbinding staan met de hersenen. In de handpalmen beginnen ook de energiebanen (meridianen) die naar het hart lopen. Door de mineralen in beiden handen vast te houden is de energiestroom gelijkmatig en worden beide hersenhelften op elkaar afgestemd waardoor uitlijning en balans geschiedt in lichaam en geest. De frequentie sluit bovendien aan op die van de Aarde waardoor de doorstroming van energie wordt gekanaliseerd. Dit zorgt voor meer Aarding. Rozenkwarts beschermt tegen negatieve energie, waaronder ook straling van bijvoorbeeld elektrische apparatuur.

De stenen kunnen ook op het lichaam worden meegedragen in bijvoorbeeld de linker en rechter jaszak. Tijdens de nacht kunnen beide stenen aan weerskanten van het hoofdkussen worden gelegd. Gebruik links en rechts altijd dezelfde steen.

 

Omgeving

De stenen kunnen in elke ruimte worden gebruikt. In de baby- of kinderkamer volstaan twee stenen. Ook kunnen stenen worden gelegd in een kantoor, slaapkamer, praktijk, schoollokaal of woonkamer. In de laatste situaties is een Rozenkwarts van groter formaat beter geschikt, of meerdere kleine stenen bij elkaar. Rozenkwarts is een goede katalysator. In een schoollokaal heeft de steen een ioniserende werking en ondersteunt het een prettig leerklimaat.

 

Duur van werking en reiniging

Rozenkwarts kan voor reiniging minimaal 15 minuten worden afgespoeld onder de kraan of, bij voorkeur, een dag in de regen worden gelegd. Ook legt men mineralen vaak bij een amethist, omdat deze een sterk zuiverende werking heeft. Om de steen weer op te laden wordt er geadviseerd de mineralen op een bedje van hematietsteentjes te leggen. Na verloop van tijd gaat de werking echter toch verloren. Verse Bergkristal versterkt de werking van Rozenkwarts.

Rozenkwarts kan niet worden opgeladen door zonlicht zoals vele andere mineralen stenen, de steen wordt lichter van kleur waardoor de werking vermindert. Beter is het om de steen bij volle maan een nacht buiten te leggen Tijdens volle maan is er een verhoogde elektromagnetische atmosfeer.

De Rozenkwarts die hier wordt aangeboden is een sterk energetische, verse steen van zeer goede kwaliteit: Bahia Rose. Indien de werking toch vermindert is het aan te raden om twee nieuwe krachtige stenen aan te schaffen. Rozenkwarts is relatief goedkoop. Ook is het aan te bevelen om de stenen alleen voor eigen toepassingen te gebruiken, zodat onzuivere invloeden worden voorkomen.

 

Cora, Licht Zijn 2013