Gemoedskenmerk:
Bij onbekende angsten, bij bezorgdheid, vrees, ontzetting en een akelig voorgevoel. Als men vraagt waar de persoon bang voor is, kan hij of zij de angst niet uitleggen of de oorzaak indentificeren. De Aspen-persoonlijkheid kan zonder enige reden in paniek raken.

De Aspen-angst is een vage angst, die in tegenstelling tot Cherry Plum en Mimulus niet te benoemen is. Soms wordt het ervaren als ongerustheid of een vaag voorgevoel dat er iets ergs staat te gebeuren. Dit gevoel kan echter niet onderbouwd worden met argumenten. De angst voelt vaak beklemmend aan. In veel situaties is er sprake van angst voor de gedachtengang, voor het alleen-zijn, maar ook in gezelschap kan de angst zich voordoen. Men doet er dan alles aan om dit niet te laten merken.

Aandachtspunt:
De Aspen-persoonlijkheid is heel gevoelig op het astrale niveau, waarvan de indrukken binnenkomen via de derde chakra, dat dan te ver geopend is. Er worden zo allerlei vibraties uit de omgeving opgenomen, zoals stemmingen en lichamelijke sensaties van andere mensen. Omdat dit gevoel niet eigen is en wel overweldigend, kan dit angst veroorzaken. Soms is er sprake van dwanggedachten en angst voor de angst. Men zal moeten leren om zich beter af te sluiten voor invloeden van buitenaf. De angstsituatie van de Aspen-persoonlijkheid kan ook voorafgaan aan de realisatie dat de persoon hooggevoelig of paranormaal begaafd is.

Remedie
Bij vage angsten met een onbekende oorzaak en bij HSP.

Bij kinderen:
Bij slaapwandelen, bang om alleen gelaten te worden, scheidingsangst, nachtmerries die steeds terugkomen.

 

 


 

Stress maakt mensen ziek. Bij elke vorm van stress wordt het immuunsysteem geactiveerd. Herstel kost het lichaam heel veel extra energie. Na drie dagen hard werken raakt het immuunsysteem overbelast. Een teveel aan vrije radicalen eet het lichaam van binnenuit op. Is er geen rustfase, dan leidt dit tot lichamelijke klachten en uiteindelijk ziekte.

Maar wist u dat, door het drinken van grote hoeveelheden fruitsap (fructose) de lever enorm in de stress raakt? Of dat het immuunsysteem heftig reageert zodra het bloedsuikergehalte stijgt, of door elektrosmog, sporten en zwaar werk, als u uw been pijnlijk stoot, wakker schrikt of door de geur van reinigingsmiddelen?

En weet u dat dit ook gebeurt als u een negatieve emotie, gedachte of overtuiging heeft, zoals angst, zorgen, verlies van controle, ruzie, nare herinneringen of denkt: "Ik kan het niet". Elk moment dat u over uw 'grenzen' gaat, wordt het immuunsysteem geactiveerd. Komt uw immuunsysteem nog wel aan rust toe, of bent u aan het vechten tegen u Zelf?

 

Het Zelf-genezend vermogen van de mens

Licht Zijn gaat uit van het principe dat elk mens in staat is tot zelf-heling en dat de dagelijkse ervaring van liefde, overvloed en vreugde een Universeel bestaansrecht is.

Ieder mens draagt in zich, een unieke kerncode voor een optimale gezondheid van lichaam, geest en ziel. Deze lichtcode bevindt zich elke cel van het lichaam. De code bevat en verwerkt informatie om te kunnen evolueren. De mens heeft wel een triljoen van die cellen. Bij een optimaal bestaansniveau functioneren alle cellen als één geheel. Elke cel communiceert voortdurend met de andere cellen om een optimale gezondheid te bereiken en ten behoeve van ontwikkeling / zelf-verbetering.

Wordt er ergens in het systeem onbalans gesignaleerd, dan ontstaan er disfunctionele verbindingen. De energie gaat uit naar het achterhalen van de oorzaak van het probleem en naar het vinden van een oplossing. Elke stressreactie heeft een negatief effect op het hele systeem: de organen, hersenen, motoriek, voeding, gedachten, emoties, het welbevinden, aandacht, uiterlijk, gedrag, enzovoorts.

Ongemerkt vinden er meer stressreacties plaats dan we zouden willen. Bij elke sombere gedachte of herinnering worden we als het ware losgekoppeld van ons bewustzijn en het nu; dan onderdrukken we onszelf. Vervolgens heeft die 'zwaartekracht' weer invloed op ons gedrag, emoties, lichaam en levensbeleving.

Het zelf-genezend vermogen wordt dagelijks geactiveerd, in situaties en momenten waar we ons vaak niet van bewust zijn. Het leven ís ontwikkeling. Wanneer we dit natuurlijk vermogen gaan leren herkennen en gebruiken door er bewuster mee om te gaan, wordt geluk een dagelijks ervaren.

 

 

 

 

Het belangrijkste aspect van de behandelingen en de begeleidingsvormen van Licht Zijn is wel de Cognitieve Gedragstherapie. Mentaal moet de knop 180 graden worden omgedraaid. Niet om negatieve gedachtestroom af te sluiten, zoals veel mensen doen bij probleemervaringen, maar om de perceptie te verruimen en vanuit het hart te gaan denken. Pakt men de kernoorzaak niet aan, dan blijft het resultaat slechts een symptoombestrijding. De hersenen kunnen binnen 3 weken worden geherprogrammeerd.

 

Lees meer...

Mindfulness Based Cognitive Therapy is een nieuwe effectieve vorm van psychotherapie. Het is een combinatie van Aandachtsgerichte therapie en Cognitieve (gedrags-)therapie.

Mindfulness is een bewuste, open en vriendelijke aandachtige houding, die vrij is van veroordelingen. Het is een natuurlijke houding, een staat van bewustzijn die we aannemen als we niet bezig zijn met problemen of andere dramatische zaken.

 

Lees meer...

Tijdens deze oefening wordt de aandacht niet gericht op het denken, maar op het voelen. Voelen mag zonder een conclusie te trekken of een oordeel te vellen. Maar wat u voelt kunt u op u in laten werken.

Na de oefening mag u naar hartenlust denken wat u ervan vindt. Deze oefening kunt u in 10 minuten doen. Neem rustig de tijd voor elk onderdeel.

 

Lees meer...

Het leven voltrekt zich als een stromende rivier. Sommige mensen zijn voortdurend bezig om tegen de stroom in te peddelen. Naast het feit dat er geen vooruitgang mogelijk is, kost dit ook nog eens heel veel energie.

Hoeveel prettiger zou het niet zijn om met de stroom mee te bewegen en er met alle aandacht van te kunnen genieten?

Deze therapievorm leert cliënten dat de ervaring van geluk en welbevinden wél haalbaar is.

 

Lees meer...

Aandachtig zijn is een ander woord voor een heldere geest hebben, een geest die volledig bewust is in het nu. Het leert ons diep in onszelf en naar de wereld te kijken.

Aandachtig zijn kan stress helpen verminderen en de kwaliteit van ons leven verbeteren.

Om ons volledig bewust te zijn, moeten we luisteren in plaats van horen, en kijken in plaats van alleen maar zien.

 

Lees meer...

 

 

 

 

 

 

 

'Het aroma van bloemen en planten communiceert met de essentie van de ziel.' Cora

 

Geuren kunnen je helen

Wat gebeurt er als je in de vroege ochtendzon in een met dauw bestreken dennenbos loopt? Wat ruik je als je diezelfde wandeling in de avond maakt? Het ruikt anders. Welke herinneringen krijg je als een zweem van jasmijn je neus bereikt, of van rozen, hyacinten, appeltaart of vers gebakken brood? Geuren roepen meteen een emotionele reactie op en je hoeft er niets voor te doen.

De reukzenuwen vormen een directe verbinding tussen de buitenlucht en de hersenen waar de geurmoleculen worden verwerkt door de hypothalamus, die een belangrijke rol speelt bij alle emotionele, reproductieve, vegetatieve, hormonale en autonome functies. Het inademen van een geur heeft dus direct invloed op ons gevoel en ons gedrag.

 

Wat is Aromatherapie?

Aromatherapie is onderdeel van de kruidengeneeskunde en gebruikt de etherische olie van planten als therapeutisch onderdeel bij de behandeling. De olie werkt bij lichamelijke en psychische klachten en ondersteunt op een holistische wijze bij het zelfgenezend vermogen. Iedere olie heeft namelijk een specifieke heilzame vibratie en deze frequentie helpt de mens om zijn innerlijke balans te corrigeren.

De essences van de planten ontstaan in de minuscule vetkliertjes in de stam, de stengel, de bladeren, bloemen, zaden en vruchten, in het hout, de wortels, de bast en de hars van bomen en planten. Iedere essence heeft een eigen karakteristieke geur en kleur. Deze essences kunnen uit de planten worden geoogst door ze te persen of door ze te verhitten. De zuivere etherische olie ontstaat uit destillatie. Bij een behandeling van Aromatherapie is het deze unieke vibrerende energie en medicinale werking die wordt overgebracht op de te behandelen persoon.

De werking van deze vibrerende energie is gebaseerd op de Universele Wet van Aantrekkingskracht: het gelijke trekt het gelijke aan. Net als alles in de natuur hebben wij ook een eigen energieveld of aura (elke lichaamscel straalt energie uit), en in ons lichaam lopen allerlei energiebanen, die weer verbonden zijn de Aarde. We noemen die transportkanalen voor krachtige Universele Levensenergie ook wel Chi lijnen, meridianen of levenskracht lijnen. Deze kanalen kunnen door ziekte of stress verstopt of geblokkeerd raken, waardoor men onbalans ervaart. Een essentiële olie met de juiste frequentie kan zo’n blokkade dan weer opheffen. Hierdoor stroomt de levensenergie weer rijkelijk en vrij door het lichaam en herstelt onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zo draagt Aromatherapie bij aan een optimale en evenwichtige balans.

 

Toepassingsgebieden

Aromatherapie kun je op veel orgaansystemen van lichaam en geest toepassen. De meest geschikte behandelgebieden zijn de huid en het haar, de spieren en gewrichten, de spijsvertering, het urogenitale systeem, het hart en vaatstelsel, de luchtwegen en het zenuwstelsel (psychische klachten).

 

Toepassingsmethoden

Etherische oliën kunnen op een groot aantal manieren worden toegepast. De meest bekende zijn verstuiven en verdampen, massage, kompressen, huid oliën, lotions, zalven en crèmes, of in bad of douche.


 

 

Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Rei beschrijft het universele kosmische aspect. Ki is de vitale levenskracht die door al het levende stroomt. De stroom van levensenergie is verbonden met lichaam, geest en ziel. Al wat leeft is doordrongen van dezelfde vitale energie.

 

Lees meer...

Mikao Usui werd op 15 augustus 1865 geboren in het dorp Taniai, een deel van de huidige stad Yamagata in de prefectuur Gifu. Op vierjarige leeftijd werd hij naar een Tendai boeddhistische school gestuurd, nabij de Kurama-berg ten noorden van Kioto.

Tendai is een Japanse stroming binnen het boeddhisme die gebaseerd is op het Mahayana-boeddhisme, een van de hoofdstromingen binnen het boeddhisme. De Mahayana-ideologie beschrijft het idee dat niet alleen de Boeddha maar ieder mens in staat is om verlichting te bereiken.

Lees meer...

De 38 Bach remedies zijn gemaakt van wilde bloemen en planten, en zijn vernoemd naar degene die ze heeft ontdekt: de Engelsman dr. Edward Bach (1886-1936). Hij was arts en bioloog en had vanaf 1915 een praktijk in Londen.

Bach geloofde niet alleen in de doeltreffendheid van de traditionele geneeskunde, maar geloofde ook dat er voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel bestond en hij was daarom ook homeopaat.

Lees meer...

Dr. Edward Bach ontdekte dat de gezondheidsproblemen gerelateerd waren aan de persoonlijke problemen of zorgen van de patiënt. Wanneer die zorgen verdwenen, verminderden of verdwenen ook de lichamelijke klachten en ziekten.

Tegenwoordig wordt het verband tussen stress en een lichamelijke kwaal door iedereen onderkend, maar toen dr. Bach dit in die tijd opperde, was het een geheel nieuw – en voor veel collega’s absurd – idee.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Voor doorgaans vrolijke, blije mensen die hun gevoelens achter een opgewekt gezicht verbergen, en dus zijn anderen niet op de hoogte van hun innerlijke spanningen.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Bij onbekende angsten, bij bezorgdheid, vrees, ontzetting en een akelig voorgevoel. Als men vraagt waar de persoon bang voor is, kan hij of zij de angst niet uitleggen of de oorzaak indentificeren. De Aspen-persoonlijkheid kan zonder enige reden in paniek raken.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Beech is voor mensen die het moeilijk vinden om de 'tekortkomingen' van anderen te begrijpen. Ze ervaren anderen als dwaas, dom en irritant.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Cerato is voor degenen die niet over voldoende zelfvertrouwen beschikken om zelf beslissingen te nemen.

Lees meer...

Gemoedskenmerk:
Centaury is voor degenen die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen. Ze zijn altijd bereidwillig en vriendelijk, willen graag helpen en durven anderen niet teleur te stellen.

Lees meer...

"Als men last heeft van stress, heeft men de neiging om de zelfbeheersing te verliezen en is men bang om vreselijke dingen te zeggen; Bang dat men zichzelf teveel belast, dat men onredelijk wordt, dat men vreselijke dingen gaat doen die men niet wil en waarvan men weet dat ze niet goed zijn. Toch komt de impuls in je op om ze te doen". Edward Bach

Lees meer...

Starseed, Cora Scherp

 

InTonatie Oil Painting is therapeutisch schilderen met klank- kleur- en geurtonen.

Tijdens deze sessies werkt men zelfstandig aan een olieverf schilderij. Het schilderen gebeurt op een unieke wijze. Door te werken met meerdere lagen verf, texturen, essentiële oliën, licht essenties, magnetisme, pigmenten en diverse vloeistoffen komen de verborgen thema's en Tonen vanuit het onderbewustzijn en de blauwdruk aan het Licht. Tijdens deze prachtige manier van schilderen verdwijnt tevens elke vorm van controle, waardoor het onderbewustzijn (én het innerlijke kind) naar buiten komt. Het resultaat is altijd weer verbluffend te noemen.

Na een week drogen zijn de mediums en vloeistoffen zich gaan vermengen tot een geheel. Diverse onderliggende levensthema's zijn als het ware op het doek geprojecteerd. Gaat men daarna meer gedetailleerd kijken, dan ontdekt men hoe de energie / lichtcodes zich hebben gevormd tot prachtige, minuscule afbeeldingen met een boodschap, (bv met prachtige landschappen, spirituele wezens of anders). Het resultaat is een kleurrijk, zeer persoonlijk schilderij dat zijn energie en lichtfrequenties jarenlang blijft afgeven. In-Tonatie Oil Painting heelt het DNA.

De therapievorm is tevens een workshop, want u leert tijdens deze activiteit om te schilderen met olieverf. Vaak leidt deze workshop tot een fantastische nieuwe hobby.

De prijs voor deze therapievorm of cursus kunt u vinden onder het kopje tarieven bij Home. Voor groepen is er een aantrekkelijk tarief. Deze leuke en verrassende groepsactiviteit is regelmatig gebruikt voor een teambuildingsactiviteit.

 

Creatieve Zijnstherapie

Dit is een kunstzinnige therapievorm met een cliëntgerichte benadering die door Licht Zijn jarenlang succesvol is toegepast binnen de professionele hulpverlening. Een cliëntgerichte benadering wil zeggen dat elk creatief medium ondersteunend is om de gezondheid en het welzijn te bevorderen. Daarbij wordt het gevoel van zinvolheid, bezieling, energie, levenskracht, motivatie en creatie versterkt.

De kracht van creatie is belangrijk om goed met problemen te kunnen omgaan, voor het zelfinzicht, om positieve levenservaringen te kunnen creëren en om zichzelf in alle uniekheid te ervaren. Het is een therapievorm met een prachtig en uniek karakter, en ook deze vorm is op allerlei manieren aanvullend op de andere therapie- en begeleidingsvormen.

Ieder mens heeft een eigen creatief aandachtsveld, passie of talent. De ene mens is meer beeldend gericht dan de ander. De één heeft meer gevoel bij muziek dan bij drama en een ander haalt kracht en rust uit het tuinieren. Creatieve Zijnstherapie is alomvattend en gaat ervan uit dat de wens en appélwaarde van een medium bepalend is voor een succesvol resultaat. Elke activiteit die zingeving biedt is helend. Door kunstzinnige therapie leert men zichzelf kennen en bij zichzelf te blijven.

Creatieve expressie opent de verbinding naar het onderbewustzijn en de 'ware ik'. Door herwaardering van het zelfbeeld en bevordering van het zelfinzicht kunnen problemen bijzonder snel en effectief worden getransformeerd. Uiting geven aan de eigen creativiteit is zeer helend; het maakt het hoofd leeg waardoor aanwezige problemen in alle rust naar de oppervlakte komen.

De Creatieve Zijnstherapie van Licht Zijn kent een fundament in jarenlange begeleiding binnen de (kinder- en ouderen-) psychiatrie en jeugdzorg. Creatieve Zijnstherapie kan zowel individueel worden ingezet als voor groepen binnen een instelling of organisatie. 

 

Hieronder staan enkele schilderijen die volgens de techniek van In-Tonatie zijn gemaakt.

Starseed Oil 2004 Starseed Oil 2004

 

Aquarius Oil 2004 Aquarius Oil 2005 (verkocht)

 

Galactic Portal Acryl 2008 Galactic Portal Acryl 2008 (verkocht)

 

Inner Child Oil 2006 Inner Child Oil 2005 (verkocht)

 

Whales Eye Oil 2003 Whales Eye Oil 2003

 

Dimensions Oil 2010 Dimensions Oil 2010 (verkocht)

 

 

Subcategorieën