Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Rei beschrijft het universele kosmische aspect. Ki is de vitale levenskracht die door al het levende stroomt. De stroom van levensenergie is verbonden met lichaam, geest en ziel. Al wat leeft is doordrongen van dezelfde vitale energie.

 

Reiki staat ook voor het Usui systeem van Natuurlijk Genezen en Persoonlijke Ontwikkeling. naar Dr. Mikao Usui. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar zelfgenezing.

Het systeem steunt op twee pilaren. Enerzijds vormt het de basis voor universele wijsheid en verlichting. Anderzijds is het een systeem voor geneeskunst. De methode is ruim 2500 jaar oud en werd volgens oude Tibetaanse geschriften gebruikt door Boeddha en later door Jezus. Usui heeft de essentie hiervan herontdekt. Usui is grondlegger van de Usui Reiki Ryoho Gakkai; een stichting die de principes van de Reiki doorgeeft.

 

Reiki ontvangen en doorgeven

Bij gebrek aan Universele Levenskracht verzwakt het immuunsysteem van de mens. Dit kan tot gevolg hebben dat ziekte eerder de kans krijgt, dat iemand geestelijk en emotioneel uit balans raakt of zelfs totaal opbrandt. Reiki activeert het zelf-genezend vermogen van de mens.

Een Reikibehandeling ontspant het lichaam en verheldert de geest. Reiki geeft een gevoel van heling, vrede, eenheid veiligheid en kracht. Reiki stroomt op een natuurlijke wijze naar plaatsen waar onbalans is en waar heling is gewenst.

Een Reiki behandeling kan ook op afstand worden gegeven. Zo kunt u bijvoorbeeld thuis, in uw eigen vertrouwde ruimte Reiki ontvangen. Voor veel mensen is dit een prettige manier om even op te laden, in balans te komen of stress en problemen te verminderen. De afstandsbehandeling vindt plaats op een afgesproken tijdstip en duurt ongeveer 20 minuten. Indien wenselijk kan er na de behandeling contact plaatsvinden om de ervaringen door te spreken.

 

'Laat het Licht Zijn in het hart van de mensheid.'
'Laat het Licht zich verspreiden over Moeder Aarde,
opdat er een wereld van Vrede, Eenheid en Compassie zal Zijn.'

Cora 2010